Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfisk på grön bädd - allt i ett

 
Apelsinfisk på grön bädd - allt i ett Apelsinfisk på grön bädd - allt i ett Apelsinfisk på grön bädd - allt i ett
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett underbart giftermål med stor harmoni, på sin gröna bädd. Apelsinens sötma med vitlökens rundhet under ett mjällt fisktäcke. Allt omringat av gräddiga knölar. Jag blev lyrisk efter kvällens middag, vilket förklarar beskrivningen. Lägger i detta recept in före och efter ugnsbilder.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en ugnsform, skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i klyftor och lägg med snittytan uppåt i formen. Salta potatisen och sätt in mitt i kall ugn, sätt ugnen på 225 grader. Låt stå i 20-30 minuter till ytorna torkat och börjat bubbla sig. Förbered under tiden övriga ingredienser. Finstrimla purjolöken och finriv apelsinskalet. Krydda fiskfiléerna runt om med salt och citron peppar. Skala apelsinen och dela i 2 halvor, skär i 1 centimeters halvmånar, pilla bort alla kärnor. Lägg den upptinade och urpressade spenaten i en bunke. Tillsätt purjolök, apelsinskal, pressad vitlök, salt och svartpeppar, blanda väl. Tag ut potatisformen och dra ihop potatisen runt kanterna. Lägg apelsinskivorna i botten, spar några att lägga på fisken. Bred spenatblandningen på apelsinerna, lägg fiskfiléerna ovanpå och toppa med apelsinskivor. Häll grädden över både potatis och fisk, pudra över ströbröd och lägg på några smörklickar. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter, tills den har en fin brun yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.