Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfromage på yoghurt med chokladkula på pinne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt frisk och lagom syrlig efterrätt med små chokladtryfflar med smak av apelsin och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fromage: Pressa saften ur apelsinerna. Låt gelatinet svälla i en äggkopp tillsammans med 1 msk kallt vatten. Lös upp det genom att ställa äggkoppen i hett vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden lätt.
  2. Blanda gelatinet med apelsinsaften. Blanda ner det i ägguleblandningen. Vänd ner grädden och yoghurten i blandningen och till sist äggvitorna. Fördela blandningen i glas och ställ dem kallt i 2-3 timmar innan servering.
  3. Chokladkulor: Riv skalet av apelsinen. Hacka chokladen. Smält smör och grädde i en kastrull. Blanda ner chokladen, honungen samt apelsinskalet i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Häll smeten i en form och låt tryffeln stelna på ett svalt ställe. Forma små kulor och rulla dem i kakao. Trä varje tryffel på en pinne innan servering. Förvara svalt.
  4. Servering: Dekorera fromagen med en apelsinskiva, citronmeliss och några smala apelsinskalsstrimlor. Servera dem med en chokladkula.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.