Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglaserad kalaskaka

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret poröst i en rymlig bunke.
  2. Blanda ner pumpaköttet och oljan. Blanda vetemjölet och de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Vänd varsamt ner i äggvispet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna,ca 40x40 cm.
  4. Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna
  5. Glasyr: Rör ihop matfettet och florsockret till en fluffig smet. Blanda ner apelsinskalet och philadelphia-osten.
  6. Bre blandningen över den avsvalnade kakan. Strö gärna över pumpakärnor vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.