Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglass i jordgubbs- och rabarbersoppa

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kyld, frisk fruktsoppa serveras med mild apelsinglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker till glassen vitt och pösigt. Koka upp grädde, mjölk, apelsinskal och honung. Vispa ned äggblandningen i gräddmjölken och sjud försiktigt på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar något. Låt svalna i vattenbad. Rör om då och då.
  2. Kör glassmeten i glassmaskin och ställ den sedan i frysen till servering.
  3. Ansa rabarbern till soppan och skär den i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden och dela den på mitten. Koka ihop rabarber, vaniljstång, vin, vatten, socker och kanel ca 10 minuter. Ta därefter upp vaniljstången och kanelbiten och ta kastrullen från plattan.
  4. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Mixa rabarbern tillsammans med jordgubbarna och späd med vatten till 1½ liter. Kyl soppan.
  5. Servera soppan tillsammans med glassen, som formas till ett ägg. Garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.