Kyld, frisk fruktsoppa serveras med mild apelsinglass.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker till glassen vitt och pösigt. Koka upp grädde, mjölk, apelsinskal och honung. Vispa ned äggblandningen i gräddmjölken och sjud försiktigt på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar något. Låt svalna i vattenbad. Rör om då och då.
- Kör glassmeten i glassmaskin och ställ den sedan i frysen till servering.
- Ansa rabarbern till soppan och skär den i mindre bitar. Snitta vaniljstången på längden och dela den på mitten. Koka ihop rabarber, vaniljstång, vin, vatten, socker och kanel ca 10 minuter. Ta därefter upp vaniljstången och kanelbiten och ta kastrullen från plattan.
- Dela jordgubbarna i mindre bitar. Mixa rabarbern tillsammans med jordgubbarna och späd med vatten till 1½ liter. Kyl soppan.
- Servera soppan tillsammans med glassen, som formas till ett ägg. Garnera med jordgubbar.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar