Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglass med chokladkross

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod apelsinglass till vardag eller fest!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en kastrull och hetta upp tills den nästan kokar.
  2. Vispa socker och äggulorna väl i en bunke. Tillsätt långsamt mjölken under omrörning. Sila ner i kastrullen och sjud i 10-15 min under omrörning. Det får INTE koka. Blandningen ska bli så pass fast att den fastnar på baksidan av en sked. Låt mjölkblandningen stå och svala, gärna vid ett fönster så går det snabbare, ca 60 min. Rör om då och då för att undvika att en hinna bildas.
  3. Riv skalet av 1-2 apelsiner och pressa saften ur 3. Det ska bli ca 3,5-4 dl saft. Riv även chokladen. Vispa grädden jämn och ganska fast. När mjölkblandningen är sval blandar du i skalet, saften, chokladen och till sist grädden. Lägg blandningen i glassmaskin eller frys in i en bunke. Om du använder frysen direkt är det viktigt att du rör om varje halvtimma, så att det fryses jämt.
  4. TIPS! När du pressar apelsinerna: Skär de i halvor. Pressa ut saften. Ta en vass kniv och skär loss fruktköttet runt om. Skalet blir då fina serveringsskålar som du kan servera glassen i. Frys in halvorna tills du ska använda dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.