Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglasstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Passar bra till jul eller egentligen hela året om!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda ner creme fraiche och skalet + saften från apelsinen. Vispa grädden och äggvitorna för sig. Vänd sedan ner grädden och sedan vitorna.
  2. Strö hälften av de krossade pepparkakorna i en form med lös botten. Häll försiktigt i smeten och strö sedan på resten av pepparkakorna.
  3. Täck med folie och ställ i frysen minst 3 timmar.
  4. Ta fram en stund före servering.

Kommentarer (1)

  • margmobe 31 december 2011

    Jättegod! Gillades av både barn och vuxna. Lätt att göra. Räcker dock inte till 10 personer.....Krossade extra pepparkakor som serverades i en skål bredvid.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.