Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinhjärtekaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta är ett gammalt beprövat recept som bakas i hjärteform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en hjärteform.
  2. Rör fett och socker mycket poröst. Sätt till äggen ett i sänder.
  3. Blanda däreftet ner saft och skal från apelsinen. Rör sedan ner mjölet siktat tillsammans med bakpulvret. grädda i 175 gr ugn.
  4. Bred chokladglasyr över och strö över litet mandelflarn.

Kommentarer (1)

  • irko 10 februari 2009

    Mums! Min man älskar kakor med apelsin och choklad. Tack för receptet Margit! Hoppas du tycker att det är ok att jag laddat upp ett foto på din kaka, om inte du gillar det så ta bara bort det! Kram Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.