Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna lättgjorda kaka har en härlig apelsinsmak. Den blir extra saftig och god eftersom den först dränks in med pressad apelsin och sedan garneras med raspat skal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt det tillsammans med matfettet i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
  3. Smörj och bröa en rund bakform, ca 1,5 l. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Tvätta apelsinen till garneringen noggrant i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Har du inget zestgärn kan du antingen använda ett rivjärn eller skära smala strimlor av skalet med en vass kniv. Pressa ut saften från apelsinen.
  6. Rör samman apelsinsaft och florsocker till en glasyr. Bred glasyren över den varma kakan.
  7. Låt kakan svalna något i formen. För sedan över den till ett galler, med den glaserade sidan uppåt. Garnera kakan med apelsinstrimlorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.