Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka i långpanna

(1 kommentar)  
Skriv ut

En långpannekaka med mörk botten med choklad i och orange apelsinsmakande glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader. Klä en långpanna ca.30x40 cm med bakplåtspapper.
  2. Botten: Smält smöret. Finhacka blockchokladen. (Den ska hällas i sist av allt i smeten.) Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla de övriga torra ingredienserna och häll i äggvispet, tillsammans med mjölken. Rör om. Tillsätt det smälta smöret och sist den hackade chokladen. Häll i långpannan och grädda ca. 23 minuter. Låt kakan kallna innan du breder på glasyren. Glasyren. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda vatten, juice och hushållsfärg/karamellfärg. Blanda sedan ihop allt. Rör om till en slät smet.
  3. Garnera kakan med lite strössel, ganska glest. Valfri sort, ex. brunt eller gul/orange. Funkar säkert även med kokos.
  4. Låt kakan stå svalt en stund så att glasyren stelnar till lite innan du skär i lagomt stora bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lennali 11 december 2012

    Bakade denna kaka och serverade den till mina 2:a adventsgäster och den fick mycket bra betyg av mina gäster.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.