En långpannekaka med mörk botten med choklad i och orange apelsinsmakande glasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader. Klä en långpanna ca.30x40 cm med bakplåtspapper.
- Botten: Smält smöret. Finhacka blockchokladen. (Den ska hällas i sist av allt i smeten.)
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla de övriga torra ingredienserna och häll i äggvispet, tillsammans med mjölken. Rör om.
Tillsätt det smälta smöret och sist den hackade chokladen. Häll i långpannan och grädda ca. 23 minuter. Låt kakan kallna innan du breder på glasyren.
Glasyren. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda vatten, juice och hushållsfärg/karamellfärg. Blanda sedan ihop allt. Rör om till en slät smet.
- Garnera kakan med lite strössel, ganska glest. Valfri sort, ex. brunt eller gul/orange. Funkar säkert även med kokos.
- Låt kakan stå svalt en stund så att glasyren stelnar till lite innan du skär i lagomt stora bitar.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade denna kaka och serverade den till mina 2:a adventsgäster och den fick mycket bra betyg av mina gäster.