Härlig och saftig kaka som passar till vilken dag som helst. Solig som regnig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet.
Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen.
Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt tillsammans med mjölken, lite i taget. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm
och grädda den i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Prova med en sticka.
- Glasyr:
Rör ut florsocker med apelsinsaft, en msk i taget.
Glasyren skall vara som tjockflytande honung, inte för tunn och rinnande.
- Bred ut glasyren på den svalna kakan med en bredbladig kniv och låt den sen stelna. Skär kakan i fyrkanter, 4 X 4 cm.
Publicerat den
20 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt god kaka! Bakade denna på mitt jobb idag och patienter och personal älskade den. Mycket enkel och saftig blev den. Jag hade även på apelsinklyftor på toppen. Smaskigt!
Då min kaka inte blev så hög. Lät jag den kallna under bakduk. Delade den på mitten och hade smörkräm i mellan & syltade apelsinskal ovanpå. Den blev mycket omtyckt.