Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med chokladgarnering

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mumsig sockerkaka med apelsinsmak och chokladgarnering

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt fint rivet apelsinskal. Rör ner salt och ett ägg i taget. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda på nedre falsen i ugnen, 175 grader ca 45 minuter.
  2. Blanda apelsinsaft och florsocker. Ta ut kakan, låt stå några minuter innan den stjälps upp. Nagga kakan med en provsticka och häll apelsinsaften över. Vid servering ringlas smält mörk choklad över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.