Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med nötter

 
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Serverar du den här kakan med en klick grädde och bär blir den en riktig festkaka. Låt den gärna "mogna" ett dygn innan den skärs upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Tillsätt apelsinskalet, saft och mjölk omväxlande med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner nötterna till sist. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda nederst i ugnen i ca 45 minuter. Prova att en sticka är torr när du har provstuckit i kakan. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
  2. Tips! Sätt formen, när den kommer från ugnen, på en blöt trasa, så lossar kakan lättare. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.