Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med pinjenötter

 
Skriv ut

Härlig apelsindoftande lättbakad kaka - väl värd att prova på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en kakform.
  2. Tvätta och borsta apelsinerna noga. Torka dem noga. Riv skalet på båda. Pressa saften ur en apelsin. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinsaft, apelsinskal, vetemjöl och matfett. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter.
  3. Strö över pinjenötterna. Sätt in kakan i ugnen igen och fortsätt gräddningen ca 30 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan du tar ut den ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.