Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkola brownies

(1 kommentar)  
Apelsinkola brownies Apelsinkola brownies
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda, krämiga brownies med ett apelsinkolatäcke

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Smält smöret i en kastrull tillsammans med hälften av den vita chokladen. Tillsätt sirap, grädde och apelsinlikör och låt koka försiktigt Rör ihop äggen med sockret. Hacka resten av chokladen och blanda med mjölet och bakpulvret. Häll i mjölet i äggmeten och tillsätt sedan smörblandningen. Rör till en jämn smet. Häll i en långpanna och ställ in i ugnen 20 min, 175 grader
  2. Kolatäcke: Smält smöret och häll i grädde, sirap, socker, apelsinlikör och citronsaft. Låt koka kraftigt. Tillsätt sedan mjölet genom en sil medan du vispar. Riv i apelsinskal och häll på den varma kakan när kolan klarar kulprovet. Skär i 30 bitar och låt svalna på galler med bakplåtspapper under, ifall kolan droppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • winsa 23 december 2009

    supergod, men det står inte hur mycket bakpulver det ska vara. Jag satte 2 tsk. Kommer att göra den fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.