Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkrämstårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Detta är en lättbakad tårta med en frisk smak av apelsin. Tårtan är perfekt att servera till kaffekalaset. Både stora och små kommer att gilla den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Låt blandningen svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner mjöl- och matfettsblandningarna i äggvispet.
  3. Smöra och bröa en rund bakform, ca 26 cm i diameter, med veckad kant och upphöjd botten. Häll i smeten. Grädda bottnen på galler i den nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
  4. Låt bottnen vara kvar i formen cirka 5 minuter. Stjälp upp bottnen. Låt den kallna på galler.
  5. Gör apelsinkrämen: Blanda apelsinsaft, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda under omrörning tills den har tjocknat. Låt krämen kallna. Vispa grädden fast. Vänd ner grädden i krämen.
  6. Gör garneringen: Raspa med ett zestjärn apelsinskalet i ytterst tunna strimlor. Koka apelsinstrimlorna i socker och vatten i en kastrull cirka 5 minuter. Ta upp apelsinstrimlorna. Låt dem rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper.
  7. Fyll fördjupningen i mitten på bottnen med apelsinkräm. Garnera med apelsinstrimlorna.

Kommentarer (2)

  • Monika46 11 oktober 2008

    Tack för receptet den var jättegod och lättlagad. Fem stjärnor av mig.

  • sabrije 9 januari 2012

    Tårtan låter väldigt god men jag undrar om vattnet ska vara varmt elr kallt? min man fyller år i morgon och jag vill göra denna tårta efersom hans favoritsmak är apelsin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.