Detta är en lättbakad tårta med en frisk smak av apelsin. Tårtan är perfekt att servera till kaffekalaset. Både stora och små kommer att gilla den!
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp matfett och vatten i en kastrull. Låt blandningen svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner mjöl- och matfettsblandningarna i äggvispet.
- Smöra och bröa en rund bakform, ca 26 cm i diameter, med veckad kant och upphöjd botten. Häll i smeten. Grädda bottnen på galler i den nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
- Låt bottnen vara kvar i formen cirka 5 minuter. Stjälp upp bottnen. Låt den kallna på galler.
- Gör apelsinkrämen: Blanda apelsinsaft, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda under omrörning tills den har tjocknat. Låt krämen kallna. Vispa grädden fast. Vänd ner grädden i krämen.
- Gör garneringen: Raspa med ett zestjärn apelsinskalet i ytterst tunna strimlor. Koka apelsinstrimlorna i socker och vatten i en kastrull cirka 5 minuter. Ta upp apelsinstrimlorna. Låt dem rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper.
- Fyll fördjupningen i mitten på bottnen med apelsinkräm. Garnera med apelsinstrimlorna.
Publicerat den
12 juli 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet den var jättegod och lättlagad. Fem stjärnor av mig.
Tårtan låter väldigt god men jag undrar om vattnet ska vara varmt elr kallt? min man fyller år i morgon och jag vill göra denna tårta efersom hans favoritsmak är apelsin.