Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergott! Hittade receptet för några veckor sedan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnsform. Riv skal av 2 apelsiner, blanda med rosmarin och hackad persilja. Vänd kycklingfiléerma i kryddblandningen.
  2. Lägg kycklingen i formen tillsammans med vitlöken och apelsinklyftor från 2 apelsiner. Häll över resten av kryddblandningen.
  3. Koka upp apelsinsaft, vatten, vin och hönsbuljong och ös över kycklingen. Salta och peppra. Ställ in i kycklingen längst ner i ugnen på 175-200 grader i 1 timme. Om vätskan inte täcker kycklingen måste man ösa den så den inte blir torr. Serveras med ris och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.