Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Återfann ett recept som för mig försvann...

Ingredienser

Instruktioner

Dela filéerna, bryn dem gyllene runtom i lite fett. Krydda med salt och peppar och paprika. Lägg dem i smord eldfast form. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjöl och farinsocker. Rör om, späd med vatten och apelsinjuice. Låt småkoka ca 3-5 minuter. Smaksätt såsen med ingefära och sambal oelek. Häll såsen över kycklingen och täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugn och låt kycklingen koka klar, ca 30-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt i 175 grader. Garnera med apelsinskivor och rosmarin. Serveras med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.