Möra kycklingfiléer steks med apelsin och örter och serveras med en krämig basilikasås. En njutning för både öga och gom!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, vitlökspulver, peppar och salt och vänd kycklingfiléerna i blandningen.
- Smält margarinet i en stekpanna och bryn filéerna långsamt på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna, ca 5 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnsfast form.
- Koka upp vatten, kycklingfond, apelsinjuice, rosmarin och dragon. Häll blandningen över köttet och täck med folie. Sätt in i ugnen och stek färdigt, ca 45 minuter, eller tills köttet är helt genomstekt.
- Gör såsen: Finfördela basilika, valnötter, vatten och grönsaksfond i en mixer. Häll blandningen i en kastrull och koka upp. Red av med maizenamjölet utrört i lite vatten. Koka upp under omrörning och låt såsen koka tills den tjocknar, ca 1 minut. Smaksätt med salt och peppar. Skeda såsen över kycklingfiléerna och servera genast.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar