Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling med basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Möra kycklingfiléer steks med apelsin och örter och serveras med en krämig basilikasås. En njutning för både öga och gom!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, vitlökspulver, peppar och salt och vänd kycklingfiléerna i blandningen.
  2. Smält margarinet i en stekpanna och bryn filéerna långsamt på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna, ca 5 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnsfast form.
  3. Koka upp vatten, kycklingfond, apelsinjuice, rosmarin och dragon. Häll blandningen över köttet och täck med folie. Sätt in i ugnen och stek färdigt, ca 45 minuter, eller tills köttet är helt genomstekt.
  4. Gör såsen: Finfördela basilika, valnötter, vatten och grönsaksfond i en mixer. Häll blandningen i en kastrull och koka upp. Red av med maizenamjölet utrört i lite vatten. Koka upp under omrörning och låt såsen koka tills den tjocknar, ca 1 minut. Smaksätt med salt och peppar. Skeda såsen över kycklingfiléerna och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.