Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling med kryddiga morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsiner och morötter till kyckling är en färgstark kombination som riktigt lyser av C-vitaminer! Kycklingen marineras först i apelsinsaft och sherry och penslas sedan med honung innan den steks. Resultatet blir en underbar sötsyrlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar på båda sidor. Skölj och torka 1 apelsin grundligt. Skala apelsinen tunt och skär skalet i tunna strimlor. Pressa apelsinen och blanda apelsinsaften med 3 msk sherry och koriander. Marinera kycklingfiléerna i sherryblandningen 30 min. Skala schalottenlöken och tärna den fint. Skala morötterna, halvera dem på längden och skär i tunna skivor.
  2. Hetta upp hälften av solrosoljan. Lägg i schalottenlöken och morotsskivorna och fräs ca 2 min. Häll på resten av sherryn, hönsbuljongen och färskpressad citron eller lime. Lägg på ett lock och låt sjuda 15 min på svag värme.
  3. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden och låt dem rinna av. Bryn kycklingfiléerna kraftigt på båda sidor. Pensla filéerna med honung och stek dem ytterligare ca 10 min på medelvärme, tills de är genomstekta.
  4. Skala och filéa resten av apelsinerna. Ta vara på saft som rinner ut. Lägg apelsinklyftorna och saften i pannan med schalottenlök och morötter. Värm upp och smaka av såsen med salt och cayennepeppar. Blanda ner valnötterna.
  5. Skiva kycklingen i 1 cm tjocka skivor. Portionera upp såsen på tallrikar och lägg på kycklingskivorna. Garnera med apelsinskal och servera med ris.
  6. Tips: Såsen blir krämigare och mustigare om du mot slutet av tillagningen vispar ner 2–3 msk crème fraiche. Det är också gott att krydda med 1 krm malen ingefära.
  7. Receptvariant: Laga rätten med mandariner på burk istället för apelsiner. Tillsätt då inte mer än 2–3 msk av mandarinernas söta spad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.