Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling med quinoasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En lätt kycklingrätt med frisk apelsinsmak som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingfiléerna på längden i 3 bitar och lägg på en ugnsplåt. Skrubba apelsinen väl i ljummet vatten, riv 0,5 msk skal och skiva sedan apelsinen. Kärna ur och skiva paprikan. Häll olivolja över kycklingen. Krydda med salt, peppar, örter och rivet apelsinskal. Fördela apelsinskivor, paprika och oliver över, blanda lätt. Tillaga mitt i ugn ca 20 minuter tills köttsaften är klar. Quinoasallad: Skölj quinoan i ljummet vatten och koka enligt anvisningar på paketet. Skär hinnfria filéer av apelsinen, pressa ut juicen i en skål och blanda i olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. Häll av vattnet från quinoan och lägg i en skål. Häll över dressingen, blanda ner apelsinfiléer och mynta. Servera kycklingen och grönsakerna med quinoasalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.