Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här förgylls den saftiga kycklingen med saffran. Gott och lättlagat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Kärna ur och finhacka chilin. Bryn filéerna och chili i smör i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull.
  2. Riv skalet och pressa saften ur halva apelsinen. Skala den andra halvan och skär den i bitar. Ta upp kycklingen och låt den vila på skärbräda. Bryn under tiden purjolöken.
  3. Häll på créme fraiche, saffran, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Skiva filéerna i lagom stora bitar och lägg ner i såsen. Låt småputtra i ca 10 minuter.
  4. Strö över de färska apelsinbitarna och servera grytan med nykokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.