Kyckling och apelsin är en underbar kombination.
Instruktioner
- Ugn 225 grader
- Krydda kycklingklubborna med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen med skinnsidan nedåt ca 15 minuter. Vänd och stek ytterligare 30 min.
- Koka socker och juice till en simmig konsistens, pensla kycklingen med blandningen mot slutet av stektiden.
- Fräs lök och svamp i fettet i en kastrull utan att de tar färg. Tillsätt riset, rör om och fräs 1-2 minuter tills riset ser genomskinligt ut. Häll på buljong så att det täcker. Koka på svag värme.
- Späd med mer buljong allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills riset är mjukt, ca 20 minuter. Rör i ost och timjan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera risotton med kyckling och salladsblad.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
1 krm svartavinbärsblad???? Måste vara någon annan mängd väl, och vad ska man göra med dem?