Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinlax med spenatmos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxkotletten med benet kvar har mer smak än den rena filén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen. Koka den mjuk i lättsalta vatten. Låt rinna av och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt smör och mjölk och vispa hastigt till ett luftigt mos. Blanda ner spenaten i moset och smaka av med salt och muskot.
  2. Salta laxen på båda sidor. Koka upp smör, olja, pressad vitlök, apelsinsaft och skal (spara lite till garnering) i en kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock ca 5 min, vänd laxen efter halva tiden.
  3. Servera spenatmoset med lax, apelsinsky och rivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.