Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinlikör

 
Skriv ut

Recept på apelsinlikör. Gör din egen likör med apelsinsmak. Apelsinskal, socker, sprit och lite vanilj blir en supergod hemgjord apelsinlikör. Likören med apelsin kan serveras on the rocks med is eller i drinkar (använd som Cointreau eller Grand Marnier).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg sockret i en skål och häll på spriten. Rör om och låt sockret lösa sig under några minuter.
  2. Skölj apelsinerna noga och torka dem. Skala av det gula skalet med potatisskalare. Hacka eller klipp skalet i strimlor.
  3. Häll upp spriten till apelsinlikören i en flaska. Dela vaniljstången längs med på mitten. Skrapa ur vaniljfröna och pilla ner i flaskan med spriten tillsammans med resten av vaniljstången och apelsinskalen.
  4. Sätt på kork eller skruvkorken igen. Ställ flaskan mörkt och svalt (ex. i garderoben eller något köksskåp) i tre veckor. Vänd och skaka flaskan då och då.
  5. Sila upp likören, ex. genom en silduk och tratt, eller tesil, på små flaskor eller en stor flaska. Nu är apelsinlikören klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.