Lite pilligt att göra, men de är underbart goda!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skålla och skala mandeln. Rosta den gyllenbrun i ugnen.
- Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt vattnet koka upp och rör tills sockret är smält.
- Låt blandningen fortsätta att koka utan omrörning tills den når cirka 119 grader. Om socker fastnar på insidan av kastrullen kan du ta bort det med en pensel doppad i kallt vatten.
- Tillsätt de ljumma mandlarna – alla på en gång – och rör hela tiden med en trägaffel. Mandlarna blir först vitaktiga av sockret, men fortsätt att röra och karamellisera tills de blivit blanka och gyllenbruna.
- Häll upp mandlarna på en plåt med bakplåtspapper och skilj dem åt med trägaffeln.
- Smält den mörka chokladen till 35–40 grader.
- Riv det yttersta av apelsinskalet fint och blanda ner i chokladen.
- Lägg mandlarna i en skål och häll över hälften av chokladen. Separera mandlarna på ett nytt bakplåtspapper. Låt stelna.
- Häll kakaopulvret i en stor skål. Upprepa proceduren med resterande choklad, men häll den här gången de chokladdoppade mandlarna i skålen med kakao. Rör försiktigt runt. Sila och skaka ifrån överflödig kakao.
Publicerat den
20 november 2008
Skriv kommentar