Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmandlar

 
Skriv ut

Lite pilligt att göra, men de är underbart goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skålla och skala mandeln. Rosta den gyllenbrun i ugnen.
  3. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Låt vattnet koka upp och rör tills sockret är smält.
  4. Låt blandningen fortsätta att koka utan omrörning tills den når cirka 119 grader. Om socker fastnar på insidan av kastrullen kan du ta bort det med en pensel doppad i kallt vatten.
  5. Tillsätt de ljumma mandlarna – alla på en gång – och rör hela tiden med en trägaffel. Mandlarna blir först vitaktiga av sockret, men fortsätt att röra och karamellisera tills de blivit blanka och gyllenbruna.
  6. Häll upp mandlarna på en plåt med bakplåtspapper och skilj dem åt med trägaffeln.
  7. Smält den mörka chokladen till 35–40 grader.
  8. Riv det yttersta av apelsinskalet fint och blanda ner i chokladen.
  9. Lägg mandlarna i en skål och häll över hälften av chokladen. Separera mandlarna på ett nytt bakplåtspapper. Låt stelna.
  10. Häll kakaopulvret i en stor skål. Upprepa proceduren med resterande choklad, men häll den här gången de chokladdoppade mandlarna i skålen med kakao. Rör försiktigt runt. Sila och skaka ifrån överflödig kakao.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.