Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmango kaka i långpannan

(1 kommentar)  
Skriv ut

Långpannekakor är det bästa att göra när det är kalas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. ICA fruktdryck kolsyrad med apelsin-mango smak.
  2. Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Smält smöret. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Häll mjölblandningen i äggvispet, rör om och tillsätt Ica fruktdryck och det smälta smöret. Häll smeten i långpannan och grädda ca. 20 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Glasyr: Smält smöret. Blanda florsocker och vaniljsocker, tillsätt smöret och fruktdrycken, rör om till slät smet.
  6. Bred glasyren på den kalla kakan och garnera med strössel, gärna solgult, gul/orange med apelsinsmak. Låt stå svalt en stund.
  7. Skär kakan i lagomt stora bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort min bild från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.