Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmarmelad

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God, enkel apelsinmarmelad utan några konserveringsmedel. Jag fryser in största delen av marmeladen i en plastlåda. Marmeladen blir inte hård i frysen utan det är lätt att ta en lagom mängd att förvara i glasburk i kylen. I kylen håller den i minst 1 månad.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta apelsinerna och citronerna noga i vamt vatten. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten, apelsin och citron. Koka i 15 minuter. Kör med stavmixer för att få en slätare marmelad. Häll i socker och koka ytterligare 30 minuter. Låt svalna och förvara i kyl det som skall ätas direkt, resten bör frysas. (Se kommentar)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • sarroo 12 november 2010

    Hej, jag funderar hur länge håller sig marmeladen i kylen? Tänkte ge i julklapp :)

  • misseber 3 maj 2011

    Jättegott recept! Det blir väldigt mycket marmelad däremot, så ett tips är att man kan göra halva receptet och ändå har en del över att frysa :)

  • Jzetterberg 14 december 2011

    Som Johanna skrev så blir det sjukt mycket marmelad så halv sats räcker mycket väl!! Hade även i lite mera socker då jag är lite klen och tyckte den blev lite sur! :)

  • Tinak 11 april 2013

    Jättegod marmelad, gjorde halv sats som gav ungefär 4,5 l marmelad=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.