Instruktioner
Tvätta apelsinerna och citronen. Skär dom i klyftor och ta bort kärnorna.
Skär klyftorna i bitar, mycket smått om du inte tänker köra dom i matberedaren.
Lägg hacket i en kastrull.
Tillsätt vatten och whiskey, låt koka under lock i 30 minuter.
Häll i båda sockersorterna och koka ca 15 minuter utan lock.
Lägg en klick på en tallrik och ställ i frysen några minuter.
Dra med en sked ett spår genom marmeladen. Om spåret håller sig är marmeladen tillräckligt fast. Om inte, koka marmeladen några minuter till, men inte för länge för då blir pektinet förstört.
Tillsätt citronsyra enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda , varma burkar.
Fyll ända upp och skruva på locken direkt.
Mycket god marmelad med lyxig känsla. Bytte en dl whiskey mot vatten när jag gjorde den. Var rädd att det skulle smaka för mycket annars.
Kanongod marmelad! Jag gjorde på 600g frukt å bytte ut muscovadosockret mot råsocker, för jag ville ha lite ljusare färg. Lyxig är rätta ordet, kan inte komma på ett bättre ord att beskriva den med! Tack! =) (Kan rekommendera Tullamore Dew för er som är osäker på vilken whisky man kan använda)
kan nagon hjalpa mig med ett bra recept pa apelsinmarmelad eller sylt med sa lite som mojligt socker. jag vill kunna njuta med gott samvete...tackar
Hej! Det står inget om pektin i receptet, bara i "Gör så här"? Jag är mitt i kokningen av denna nu, så jag håller tummarna för att det blir ok ändå, att citronsyran gör sitt. :)
Skall apelsiner o citron Skalas Undrar Gulli