Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmarmelad med whiskey

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Lyxigt god marmelad. Det brukar vara en uppskattad present.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta apelsinerna och citronen. Skär dom i klyftor och ta bort kärnorna. Skär klyftorna i bitar, mycket smått om du inte tänker köra dom i matberedaren. Lägg hacket i en kastrull. Tillsätt vatten och whiskey, låt koka under lock i 30 minuter. Häll i båda sockersorterna och koka ca 15 minuter utan lock. Lägg en klick på en tallrik och ställ i frysen några minuter. Dra med en sked ett spår genom marmeladen. Om spåret håller sig är marmeladen tillräckligt fast. Om inte, koka marmeladen några minuter till, men inte för länge för då blir pektinet förstört. Tillsätt citronsyra enligt anvisningarna på förpackningen. Häll upp marmeladen på väl rengjorda , varma burkar. Fyll ända upp och skruva på locken direkt.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Arkenstone 21 december 2009

    Mycket god marmelad med lyxig känsla. Bytte en dl whiskey mot vatten när jag gjorde den. Var rädd att det skulle smaka för mycket annars.

  • capital_jay 22 februari 2010

    Kanongod marmelad! Jag gjorde på 600g frukt å bytte ut muscovadosockret mot råsocker, för jag ville ha lite ljusare färg. Lyxig är rätta ordet, kan inte komma på ett bättre ord att beskriva den med! Tack! =) (Kan rekommendera Tullamore Dew för er som är osäker på vilken whisky man kan använda)

  • bettykappel 15 januari 2015

    kan nagon hjalpa mig med ett bra recept pa apelsinmarmelad eller sylt med sa lite som mojligt socker. jag vill kunna njuta med gott samvete...tackar

  • Helvina 17 januari 2015

    Hej! Det står inget om pektin i receptet, bara i "Gör så här"? Jag är mitt i kokningen av denna nu, så jag håller tummarna för att det blir ok ändå, att citronsyran gör sitt. :)

  • vivvi 22 januari 2015

    Skall apelsiner o citron Skalas Undrar Gulli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.