Billiga och enkla även för den ovane bagaren. Ser riktigt proffsiga ut och smakar därefter.
Instruktioner
- Blanda ihop mördegen, gärna i en matberedare, till en boll.
Klä engångsformar av aluminiumfolie med degen. Det går utmärkt utan att kavla, bara att trycka ut degen upp till kanten. Formarna behöver inte smörjas.
- Mixa eller mal mandeln, den behöver inte skalas. Blanda med florsocker, smör, äggulor, apelsin, vetemjöl, bakpulver och Maizena.
- Fyll formarna nästan ända upp och grädda på 175º i 15-20 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop glasyren och fördela den över mazarinerna. Låt kallna.
- Variera med blåbär, hallon eller jordgubbar. Mosa bären och ta 1 dl till fyllningen. Går även bra med sylt.
Publicerat den
7 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar