Snabbt och enkelt fixar du en god moussetårta.
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till botten. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, s k springform, och tryck ut massan jämnt. Grädda i 200º i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, värm apelsinsaften. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma apelsinsaften.
- Vispa samman grädden med färskosten, tillsätt socker, vaniljsocker och rivet apelsinskal. Vispa ner apelsin/gelatinblandningen, lite i taget. Häll moussen över bottnen och jämna till ytan. Ställ kallt att stelna, gärna över en natt.
- Till gelétoppen kokas apelsinsaften med gelésockret i 1 minut. Vispa hela tiden. Låt svalna något innan den skedas över moussen. Ställ kallt att stelna.
Publicerat den
31 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser jättegott ut! Färskpressad saft? Har du pressat apelsiner själv eller har du haft färskpressad juice? Skulle vilja göra denna dessert till midsommar men är lite rädd för att misslyckas.
Jag pressade apelsiner och om jag minns rätt så gick det åt 2 stycken.
Kanske ska tillägga att de var stora så det kan nog gå åt 3.