Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmoussetårta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Snabbt och enkelt fixar du en god moussetårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till botten. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, s k springform, och tryck ut massan jämnt. Grädda i 200º i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, värm apelsinsaften. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma apelsinsaften.
  3. Vispa samman grädden med färskosten, tillsätt socker, vaniljsocker och rivet apelsinskal. Vispa ner apelsin/gelatinblandningen, lite i taget. Häll moussen över bottnen och jämna till ytan. Ställ kallt att stelna, gärna över en natt.
  4. Till gelétoppen kokas apelsinsaften med gelésockret i 1 minut. Vispa hela tiden. Låt svalna något innan den skedas över moussen. Ställ kallt att stelna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • The_Trash 19 juni 2012

    Ser jättegott ut! Färskpressad saft? Har du pressat apelsiner själv eller har du haft färskpressad juice? Skulle vilja göra denna dessert till midsommar men är lite rädd för att misslyckas.

  • zonale 20 juni 2012

    Jag pressade apelsiner och om jag minns rätt så gick det åt 2 stycken.

  • zonale 20 juni 2012

    Kanske ska tillägga att de var stora så det kan nog gå åt 3.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.