Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmoussetårta med chokladbotten

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Choklad och apelsin är en underbar kombo och här möts de i en lätt och fräsch moussetårta med gelétäcke. Den är även glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner kakao, ägg och hackad choklad. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter, gärna med ett bakpapper fastklämt i botten. Grädda på nedersta falsen ca 15 minuter.
  3. Blötlägg gelatinbladen till moussen i kallt vatten 5 minuter. Vispa gulor och socker. Blanda ner kesella. Häll apelsinjuicen i en liten kastrull. Ta upp och lägg i de 4 gelatinbladen i apelsinjuicen och värm tills de smälter.
  4. Låt svalna och blanda sedan blandningen i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner den. Fördela moussen över den kalla bottnen. Ställ i kyl ett par timmar tills den stelnar.
  5. Blötlägg 2 gelatinblad till gelén i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och låt dem smälta i en liten kastrull tillsammans med vattnet. Blanda i apelsinjuice och socker. sila eventuellt om juicen innehåller fruktkött. Låt svalna.
  6. skär bort skalet från apelsinerna. skär i skivor och halvera dem eventuellt. Garnera den stelnade tårtan med apelsinskivorna och skeda över apelsingelén som ska vara som ovispad äggvita.
  7. Ställ in i kylen ytterligare någon timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.