Choklad och apelsin är en underbar kombo och här möts de i en lätt och fräsch moussetårta med gelétäcke.
Den är även glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt. Blanda ner kakao, ägg och hackad choklad. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter, gärna med ett bakpapper fastklämt i botten. Grädda på nedersta falsen ca 15 minuter.
- Blötlägg gelatinbladen till moussen i kallt vatten 5 minuter. Vispa gulor och socker. Blanda ner kesella. Häll apelsinjuicen i en liten kastrull. Ta upp och lägg i de 4 gelatinbladen i apelsinjuicen och värm tills de smälter.
- Låt svalna och blanda sedan blandningen i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner den. Fördela moussen över den kalla bottnen. Ställ i kyl ett par timmar tills den stelnar.
- Blötlägg 2 gelatinblad till gelén i kallt vatten 5 minuter. Ta upp dem och låt dem smälta i en liten kastrull tillsammans med vattnet. Blanda i apelsinjuice och socker. sila eventuellt om juicen innehåller fruktkött. Låt svalna.
- skär bort skalet från apelsinerna. skär i skivor och halvera dem eventuellt. Garnera den stelnade tårtan med apelsinskivorna och skeda över apelsingelén som ska vara som ovispad äggvita.
- Ställ in i kylen ytterligare någon timme.
Publicerat den
26 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar