Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmuffins med chokladglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Stora, härliga muffins med kraftig apelsinsmak, och som pricken över i ett tjockt lager chokladglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggvispet.
  3. Tillsätt apelsinjuice, mjölk och det svalnade matfettet.
  4. Smörj en muffinspanna lätt med matfett. Fyll hålen i muffinspannan till tre fjärdedel med smet.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något i pannan innan de lossas och får kallna på galler.
  6. Gör glasyren. Smält chokladen tillsammans med oljan i vattenbad eller i mikron.
  7. Doppa muffinsen i den smälta chokladen, eller pensla på den. Låt chokladen stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.