Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmuffins med tryffelgömma

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Supergoda! Men lite omständiga att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tryffeln: Hetta upp vispgrädden i en kastrull och bryt i chokladen. Låt chokladen smälta ner och rör om. Blanda ner apelsinskalet och låt tryffeln stelna i rumstemperatur. Lägg små klickar på smörpapper och lägg i frysen i minst fyra timmar.
  2. Smeten: Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör ytterligare en stund. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten varvat med apelsinsaften. Klicka smeten i muffinsformar modell större och tryck ner en tryffelbit direkt från frysen i varje. Strö över lite socker och grädda i 200°C 25-30 min eller tills muffinsen fått fin färg och är genomgräddade, känn med sticka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.