Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmunk

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är ett traditionellt recept till påsk idag i Spanien. Men jag ville någon subtil nyans för originalrecept och jag tyckte att apelsinglasyr var en rolig tillägg för dessa munkar. Du kan läsa mer i min blogg www.soleado.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.- Tvätta apelsinen noga och riv skalet.
  2. 2.- I en kastrull, häll på vatten, smör, salt och apelsinskalet och få den att koka (det brukar ta ca 5 minuter).
  3. 3.- Sätt mjölet tillsammans med bakpulver och kokande vatten med smör, men utan apelsinskal. Rör om tills degen börjar att stelna.
  4. 4.- Vänd ner ett ägg och rör om tills degen börjar att stelna. Du måste repetera gång på gång med varje ägg.
  5. 5.- Nu är det dags att göra munkar!
  6. 6.- Lägg olja på din panna. Tanken är att ha 3 fingrar djupt eftersom vi vill att munkarna ska flyta. Hetta upp oljan till medelhög temperatur.
  7. 7.- Försiktigt lägger munkar med en matsked till din panna när oljan är varm. Stek dem i 2 minuter på varje sida och lägg på en pappershandduk för att bli av med överflödig olja.
  8. 8.- I en skål tillsätt svartsocker och vitsocker och dina munkar. Blanda dem lite så att sockret fastnar på dem.
  9. 9.- Ta ut och låt svalna lite.
  10. Apelsinglasyr: 1.- Rör ihop florsocker med apelsinsaft.
  11. 2.- Ringla glasyren över munkarna.
  12. 3.- ¡Qué aproveche!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.