Varje bit av denna paj bjuder på en underbar smakkontrast av olika lager av len choklad, luftig kaka och frisk citrusfrukt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form, 20 cm i diameter, med hög kant och avtagbar botten, med matfett. Kavla ut smördegen och klä formen med den. Baka pajskalet i ugnen i 15 minuter. Låt svalna. Sänk värmen till 200 grader.
- Bred ut marmeladen på botten av pajdegen. Låt mandarinerna rinna av och lägg ut dem i ett jämnt lager ovanpå marmeladen. Vispa ihop matfett, socker, mjöl, bakpulver, rivet apelsinskal och ägg till en jämn smet. Häll smeten i formen.
- Baka i ugnen 30-35 minuter tills pajen är gyllenbrun. Täck ev över med aluminiumfolie de sista 10 minuterna så att den inte blir bränd. Låt pajen svalna på ett galler.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner färskpressad apelsinsaft. Bred chokladen ovanpå pajen. Låt chokladen stelna.
- Garnera pajen med strimlat apelsinskal och med halvmånar av choklad.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar