Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinparfait

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Med smak av apelsin, grädde, mandel och choklad är denna apelsinparfait en oslagbar dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden. Blanda ner apelsinskal, apelsinlikör, hackad blockchoklad och mandelbiskvier i äggsmeten. Vänd till sist ner den hårt vispade grädden.
  2. Häll smeten i en form och ställ den i frysen i 4-5 timmar. Stälp upp parfaiten på ett serveringsfat och garnera med apelsinklyftor och citronmeliss. Doppa parfaiten hastigt i hett vatten om den är svår att få ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.