Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinparfait au four

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Parfaiten ska förberedas, frysas och bara maränggratineras just före serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250
  2. Skär ett lock av apelsinerna. Gräv ur fruktköttet och pressa ur saften.
  3. Vispa äggulor och sirap ljust och pösigt. Vispa grädden hårt till skum.
  4. Rör ner grädde och pressad apelsinsaft i äggulesmeten. Fyll de urgröpta apelsinskalen med smeten. Ställ dem i frysen minst 3-4 timmar. Ta fram apelsinerna från frysen ca 20 minuter innan de ska gratineras.
  5. Vispa vitorna tillsammans med florsocker till fast skum, så fast att du kan vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ur. Klicka eller spritsa marängsmeten över apelsinerna så att parfaiten täcks helt.
  6. Gratinera 3-5 minuter eller tills marängen har fått fin färg och har stelnat. Servera genast

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.