Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna goda efterrätt gjorde min mamma varje jul. Nostalgi - men det är riktigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj risgrynen under hett vatten. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i risgrynen. Koka dem på hög värme, utan lock, tills de är mjuka, ca 20 minuter. De sista 5 minutrarna på eftervärmen. Häll upp grynen i en sikt, spola med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skala apelsinerna, den vita hinnan skall tas bort, och skär dem i små bitar och sockra dem.
  3. Blanda riset med apelsinerna och den hårt vispade grädden. Servera kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.