Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinrisplättar med glass och bärsås.

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag skapade en helt ny dessert häromdagen. Och den blev något alldeles extra! Men det borde vara och förbli en väl och undangömd hemlighet. Ni skulle bara känna dofterna, nästan som om man gjort crepes susette, utan flambering. Men för alla som läser min kokbok här på MK så kommer det här receptet! Enkelt att göra om man har överbliven risgrynsgröt. Ser festligt ut som upplägg också. Det vaniljsocker som jag använde har jag gjort själv, jag sparar vaniljstängernas skal i en burk tillsammans med strösocker. Det ger efter ett tag en markant vaniljsmak åt sockret. Man kan även använda vanligt vananilinsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden och blanda den med gröten, tillsätt vaniljsocker och äggula, rör om till en klumpfri smet.
  2. Skala apelsinerna och ta bort så mycket av det vita som går, dela i klyftor och skär dem i småbitar, blanda ner dem i smeten.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum, vänd försiktigt ner den i smeten.
  4. Hetta upp en plättlagg, grädda småplättar av smeten. Lägg upp dem och håll varma till serveringen.
  5. Lägg upp på assietter eller desserttallrikar och servera tillsammans med glass och en bärsås. Ringla lite flytande honung över plättarna. På bilden är det en sås gjord på björnbär, muscovadosocker och ett par matskedar cointreau.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.