- Serverar: 12 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Rulltårta med apelsinsmak
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 250°C, 4-5 min.
- Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
- Borsta apelsinen väl med ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet. Pressa ur saften.
Vispa ihop ägg, socker, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Klicka i matfettet under omrörning. Vispa krämen tills den svalnar.
- Vispa grädden till fast skum. Grovhacka mandeln. Vänd ner apelsinkrämen och mandeln i grädden. Bred ut det på kakan och rulla ihop.
- Garnera med spritsad grädde, apelsinklyftor och sikta lite kanel över.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
den här brukar min syster göra den är jättegod