Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Rulltårta med apelsinsmak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om.
  2. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 250°C, 4-5 min.
  3. Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspappret. Låt kakan kallna under långpannan.
  4. Borsta apelsinen väl med ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet. Pressa ur saften. Vispa ihop ägg, socker, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Klicka i matfettet under omrörning. Vispa krämen tills den svalnar.
  5. Vispa grädden till fast skum. Grovhacka mandeln. Vänd ner apelsinkrämen och mandeln i grädden. Bred ut det på kakan och rulla ihop.
  6. Garnera med spritsad grädde, apelsinklyftor och sikta lite kanel över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Miltons7a 23 mars 2009

    den här brukar min syster göra den är jättegod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.