En viktväktarvariant på rulltårta
Instruktioner
- 12 bitar
- Sätt ugnenp å 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30*40 cm.
- Vispa ägg och socker till en mycket pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Tillsätt apelsinskal och blanda om. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat papper och dra av pappret som den gräddats på. Det går lätt om man penslar kallt vatten på baksidan av pappret. Låt kallna.
- Vispa ihop marsanpulver, apelsinskal och saft och mjölk i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt krämen kallna, rör i den då och då under tiden. Smaksätt med sötningsmedel.
Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop till en rulltårta. rulla in kakan i pappret och låt den ligga i kylskåp tills den skall serveras.
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar