Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Rör till sist ner pressad apelsinsaft.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm stor. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.
Strö lite socker över den färdiggräddade kakan. Stjälp upp den på smörgås- eller bakplåtspapper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg långpannan över och låt kakan kallna.
Rör matfett, siktat florsocker och vaniljsocker ljust och poröst. Tillsätt siktat kakaopulver. Rör ner äggula och likör eller syltat apelsinskal. Rör till en jämn smet.
Bred fyllningen över hela den kalla kakan. Rulla ihop. Lägg kakan kallt med skarven nedåt tills den ska serveras. Rulltårtan går att frysa.