Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinrulle med chokladkräm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250°
  2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Rör till sist ner pressad apelsinsaft.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm stor. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.
  4. Strö lite socker över den färdiggräddade kakan. Stjälp upp den på smörgås- eller bakplåtspapper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg långpannan över och låt kakan kallna.
  5. Rör matfett, siktat florsocker och vaniljsocker ljust och poröst. Tillsätt siktat kakaopulver. Rör ner äggula och likör eller syltat apelsinskal. Rör till en jämn smet.
  6. Bred fyllningen över hela den kalla kakan. Rulla ihop. Lägg kakan kallt med skarven nedåt tills den ska serveras. Rulltårtan går att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.