Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinrutor med glasyr och kokosströssel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Läckerbitar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt fint rivet skal från apelsinerna.
  2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i äggsmeten och rör ner tillsammans med apelsinsaften.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (ca 20 x 30 cm). Grädda i mitten av ugnen i 200º i 15-18 minuter. Låt svalna.
  4. Rör samman färskost med florsocker, smör och apelsinsaft till en fluffig massa.
  5. Häll kokos i en plastpåse. Blanda några droppar vardera av gul och röd hushållsfärg med vatten och häll över kokosflingorna. Gnugga väl utanpå påsen till önskad färg. Strö detta över kakan och skär i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • irko 13 september 2008

    Åh så goda dessa var! Min man tyckte mycket om dom och han är kräsen på kakor! helt klart en 5-stärnare!

  • irko 13 september 2008

    5-stjärnare skulle det ju vara så klart! Brådis på tangenterna! / Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.