Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsallad med kolasås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv det yttersta av skalet på två av apelsinerna. Gärna med ett så kallat cestjärn, då får du långa fina strimlor. Annars duger den fina sidan på rivjärnet.
  2. Skala apelsinerna med kniv så du får bort den vita hinnan. Skär dem i mindre bitar.
  3. Koka upp vatten, socker, rivet apelsinskal och stjärnanis. Dra lagen åt sidan och låt svalna i 10 minuter. Häll den sedan över apelsinerna. Ställ kallt i cirka 1 timme före servering.
  4. Koka upp strösocker, sirap, grädde och kakao. Dra ned värmen och rör om då och då, koka kolasåsen till simmig konsistens i cirka 15 minuter.
  5. Servera såsen till apelsinsalladen. Stjärnanisen går inte att äta, men den är vacker, så låt den gärna ligga kvar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.