Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsallad med pistasch- och marängtopp

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Salladen kan göras klar långt i förväg, sedan är det bara att vispa och klicka på marängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skalet från apelsinerna så att även den vita hinnan kommer bort. Skiva och skär dem i mindre bitar. Häll apelsinerna med saften i en skål, strö på socker och citruslikör. Skär loss skalet från granatäpplet och kräng det så att du kan pilla loss kärnorna.
  2. Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.
  3. Fördela salladen i glas eller små portionsformar. Klicka på marängen. Strö över hackade pistaschnötter. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen. Obs! Kontrollera att formarna tål värme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.