Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsoppa med skorpor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En frisk soppa som serveras med knaprig grönpepparskorpa och en klick vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skorpor: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Hacka nötter och mandlar fint. Blanda ihop smör, socker, sirap, mjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt i en bunke. Rör i ägget. Tillsätt nötter, mandlar, apelsinskal, grönpeppar och kardemumma.
  3. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Lägg dem på plåten och platta till dem något. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär längderna på snedden i 1½-2 cm tjocka snittar. Lägg dem med snittytan uppåt. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills de är torra.
  4. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över skorporna. Låt chokladen stelna och förvara skorporna i en tätslutande burk.
  5. Apelsinsoppa: Hacka aprikoserna i små bitar. Koka upp apelsinjuice och råsocker i en kastrull. Tillsätt aprikoserna och låt allt småkoka i 5-10 minuter.
  6. Servera soppan med lite lättvispad grädde och en skorpa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.