En frisk soppa som serveras med knaprig grönpepparskorpa och en klick vispgrädde.
Instruktioner
- Skorpor:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Hacka nötter och mandlar fint. Blanda ihop smör, socker, sirap, mjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt i en bunke. Rör i ägget. Tillsätt nötter, mandlar, apelsinskal, grönpeppar och kardemumma.
- Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Lägg dem på plåten och platta till dem något. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten och skär längderna på snedden i 1½-2 cm tjocka snittar. Lägg dem med snittytan uppåt. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills de är torra.
- Smält chokladen över vattenbad och ringla den över skorporna. Låt chokladen stelna och förvara skorporna i en tätslutande burk.
- Apelsinsoppa:
Hacka aprikoserna i små bitar. Koka upp apelsinjuice och råsocker i en kastrull. Tillsätt aprikoserna och låt allt småkoka i 5-10 minuter.
- Servera soppan med lite lättvispad grädde och en skorpa.
Publicerat den
12 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar