En enkel sorbet som går snabbt att göra.
Instruktioner
- Tvätta och borsta apelsinerna noga. Strimla skalet med en citrusstrimlare. Det går även bra att skala av det yttersta skalet med en potatisskalare och sedan skära skalet i fina strimlor. Koka strimlorna 3-4 minuter i 1 dl vatten och 3 msk socker.
- Skär av ett lock i båda ändar av apelsinerna så att fruktköttet blir synligt. Skär sedan bort skalet på sidorna i breda remsor så att även fruktköttet runt om apelsinen blir synligt.
- Skär sedan ut helt skinnfria klyftor mellan varje klyftvägg. Använd en vass kniv. Krama ur all saft som finns kvar i apelsinresterna över klyftorna.
- Lägg ut apelsinklyftorna med sin saft på en bricka eller stort fat. Ställ brickan i frysen tills allt är ordentligt djupfryst - det tar 2-3 timmar. Så här långt kan man förbereda, flera dagar eller veckor i förväg.
- Vid serveringen: Skär det frysta apelsinköttet och den frysta juicen i bitar och lägg direkt i en matberedare. Tillsätt likören och florsockret och kör några minuter tills du får en slät sorbet i lagom konsistens.
- Skeda omedelbart upp sorbeten i kylda glas eller koppar. Dekorera med skalstrimlorna (väl avrunna). Droppa ev över att par droppar apelsinlikör och servera omgående.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar