Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En enkel sorbet som går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och borsta apelsinerna noga. Strimla skalet med en citrusstrimlare. Det går även bra att skala av det yttersta skalet med en potatisskalare och sedan skära skalet i fina strimlor. Koka strimlorna 3-4 minuter i 1 dl vatten och 3 msk socker.
  2. Skär av ett lock i båda ändar av apelsinerna så att fruktköttet blir synligt. Skär sedan bort skalet på sidorna i breda remsor så att även fruktköttet runt om apelsinen blir synligt.
  3. Skär sedan ut helt skinnfria klyftor mellan varje klyftvägg. Använd en vass kniv. Krama ur all saft som finns kvar i apelsinresterna över klyftorna.
  4. Lägg ut apelsinklyftorna med sin saft på en bricka eller stort fat. Ställ brickan i frysen tills allt är ordentligt djupfryst - det tar 2-3 timmar. Så här långt kan man förbereda, flera dagar eller veckor i förväg.
  5. Vid serveringen: Skär det frysta apelsinköttet och den frysta juicen i bitar och lägg direkt i en matberedare. Tillsätt likören och florsockret och kör några minuter tills du får en slät sorbet i lagom konsistens.
  6. Skeda omedelbart upp sorbeten i kylda glas eller koppar. Dekorera med skalstrimlorna (väl avrunna). Droppa ev över att par droppar apelsinlikör och servera omgående.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.