Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsintarte

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här apelsintarten med mandelsmak är lika vacker som god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tartedegen. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en låg pajform, ca 25 cm i diameter.
  3. Gör fyllningen: Riv mandelmassan på ett rivjärn.
  4. Tillsätt äggen och äggvitan, ett i taget, i mandelmasserivet.
  5. Blanda potatismjöl och bakpulver noga. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt det rivna apelsinskalet. Häll smeten i tarteskalet.
  6. Grädda apelsintarten på galler längst ner i ugnen ca 20 minuter. Låt det svalna.
  7. Gör garneringen. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor. Garnera tarten med klyftorna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.