Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsintryffel

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En stark kopp kaffe och en liten likörpralin är en perfekt avrundning på en julmåltid. Apelsinlikören kan bytas mot rom eller konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.
  2. Tillsätt likören och apelsinskalet. Rör blandningen till en jämn smet. Låt smeten stå i kylen till nästa dag.
  3. Forma smeten till kulor med teskedar eller med händerna, det blir kletigt. Låt kulorna stelna i kylen någon timme.
  4. Rulla kulorna i kakaopulver och dekorera med ett litet syltat apelsinskal. Förvara tryfflarna i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.