Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsintryffelbiskvier

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Riktiga godsaker till kaffet på maten, eller som konfekt. Inte svåra att göra, men lite pyssliga. Blir det över tryffelsmet kan den rullas till kulor eller stelna och skäras i bitar, för att sedan pudras med kakao till tryfflar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmassan med äggvita i matberedare. Klicka ca 35 mycket små rundlar ungefär som en tiokrona på plåt med bakplåtspapper. Grädda 8–10 min mitt i ugnen.
  3. Koka upp grädden och ta från värmen. Hacka chokladen och blanda ner i grädden. Rör tills den smält. Låt svalna till 35 grader. Rör ner smör, apelsinskal och likör. Låt kallna.
  4. Klicka ut tryffeln på bottnarna innan den stelnar. Ställ dem i kylen innan du ska doppa dem i choklad.
  5. Smält chokladen över vattenbad och doppa över­delen. Låt kallna. Förvara i kylskåp eller frys fram till serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.